Får en svensk köttbulle
smaka hur fan som helst?
![]() |
Ja varför inte - en jägare kan ju klä sig i varierad smak. Per Morberg, på omslaget till en utgåva av "Bonnier Fakta". |
Hur innerst in i det glödhetaste köksenvirongerna kan man godkänna en tuttinutta som egenhändigt frångår reglerna för uppgiften att steka "svenska köttbullar"? Hon valde i stället att göra grekiska bullar för hon och hennes man tyckte de var godare. Hon blev godkänd. På vilka grunder???
Bäste-Per, om du skulle åka till ett kök i Frankrike och efter att ha fått en beställning på "fricadelle" som skall baseras på fläsk-lamm-eller fågelfärs samt kokas i soppa eller buljong, för att i stället servera en egen Tullgarn-variant på köttbullar - du vet vad som skulle hända. Elliminering är i underkant.
Kan man vid beställning i fortsättningen påräkna vilken typ av rätt som helst i fortsättningen hos herrarna Morberg, Mannerström och Aujalay, beroende på om kocken vill tillgodogöra min begäran eller skall den vara underordnad eget tyckande i köket.
Feghet är inget för bedömningar av god smak och rättmätig kritik.
Apropå feghet, Agnefit har personligen fysiskt konfronterat Morberg tidigare, då gällde det något betydligt viktigare än malda bullar.
Det gällde självaste essensen för en svensk jägares dukade matbord - SALTGURKAN.
Den kan tyvärr nuförtiden också smaka hur fan som helst. Men både Per och undertecknad ansåg att i sin bästa inläggning är den ovärderlig. Om inte så för dem som inte förstått den kulturella och sociala vikten av att släcka törsten gemensamt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar