FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

fredag 18 december 2009

Journalistikt klimatmörker

Klimatprofeterna har varit samlade i Köpenhamn. Känner man inte igen vissa beteenden ifrån en annan religiös värld? Dess klimataktivister är i numerär jämnförelse med muslimska pilgrimsfärder en ringa skara. Trots detta återspeglades skeendet som om hela världen var på fötter. I stället borde händelsen beskrivas som ett resultat av tröstlöshet och den största arbetslösheten på många år. Man såg Gores lärljungar med veganer, djurrättsaktivister, husockupanter och proffesionella sanningssägare, några med stenar för att övertyga övriga världen. Företeelsen var förståelig då det är lättare att samlas kring en vision än att få ett arbete i dagens Europa. Samhörighet ger självkänsla. Så har alltid den moderna kontinentens ungdomar exponerat sig.

tisdag 15 december 2009



Fikonspråk
I ett land där terminologins fikonspråk styr makthavarnas retorik, skulle en ny dackefejd kännas som ett extra adventsljus för uppgivna själar. För att mota fejden mellan svenska undersåtar, vill de styrande nu få hjälp av den svenska akademin, genom ett liktydande av följande ord:  

klimat      = miljö, 
rasism     = främlingsrädsla, 
socialism = solidaritet.

Då vi också lever i en forskarvärld som inte klarar av att göra upp med den religiösa historien, är det föga förvånande att muppen Gore lyckas tangera bibelns populäritet med nya fabelverk, nu som då med enbart tron som grundval.

F.ö. att FN och EU inte kan få Kina att ställa upp på klimatcirkusen kanske beror på att landet redan bidragit till den moderna världens största klimat och miljöinsats. 

Detta genom att barnbegränsa familjerna.