FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

lördag 12 januari 2013

Chefredaktören för makthavare.se
är oavlönad
Känner Jan Helins, Thomas Mattssons och
Åsa Linderborgs chefer till att volontära skribenter
kan överträffa betald arbetskraft? 
Dagspressens totala upplaga har under de senaste åren minskat och fortsätter att minska. SDS "Sydsvenskan", kommer att kompensera tappet genom att delfinansiera lönerna för Sveriges mest överbetalda yrkesgrupp. SDS kommer att ta betalt för nätmaterialet. När den tekniska plattformen är klar kommer läsningen stoppas efter ex antal läsningar av gratisartiklar. Som prenumerant på endera pappers- alt e-tidning kommer läsaren i framtiden ha tillgång till "allt". Förutan prenumerationer blir avgiften för full access c:a 150:-/mån. Endast nyhetssajten, c:a 30:-/mån.


torsdag 10 januari 2013

"Människornas behov av samhället
ska styra - inte tvärtom"

Statsvetaren Mårten Löfberg har insett egenvärdet
trots utan ansträngningar se ängsligare ut än de flesta 
på bild .


Rubriken återfinns den 10/1, i SVD och är en replik av statsvetaren Mårten Löfberg (s), på centerns idé- eller mjukvaruprogram. Över tid ett dödligt vådaskott som är på väg att fälla centerpartiet vid nästa val. Mest eget krut har statsvetaren lagt ner på "integrationsproblemet". Han särskiljer sig från centern, men bygger nya visionära broar lika skrangliga som hans företrädare inom socialdemokratin vilka inte kunnat befästas i något stabilt samhällsfundament under en 40 års-period.

I västvärlden är det numera egalt vilket land invandrarna väljer då det gäller mänskliga rättigheter. Då är det desto viktigare att länders lagstiftning bedrivs på lösa grunder, samt hur produktivt och beskattningsbart mottagarlandet är. I synnerhet då Löfberg anser att migrantens egenvärde är viktigare än självkänslan att kunna försörja sig själv. 

Får en svensk köttbulle
smaka hur fan som helst?
Ja varför inte - en jägare kan ju klä sig i varierad smak.
Per Morberg, på omslaget till en utgåva av "Bonnier Fakta".
Per Morberg har i dagarna gått ut i pressen efter ha mött en rosa kritik. Detta låter han sig inte nöjas med utan står själv för den kritik som saknas. I Expressen tydliggör han sitt missnöje med TV4:s upplägg. Som magnet för de tittande damerna skulle han förmodligen kunnat soloköra programmet, utan förlorade tittarsiffror.

Men nu är det inte riktigt upplägget som alstrar de värsta skavankerna, utan urvalet och bedömningarna.