FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

fredag 26 mars 2010

Den hotade demokratin

Efter att de stora kanonerna Lars Gustafsson och Jan Myrdal sagt sitt i den aktuella kulturdebatten på Newsmill, poppar lätta artilleriet upp ur sina värn. Jan Myrdal samanfattade problematiken med: "Skit släpper de igenom - läs dagens upplagor av våra fyra tidningar i Stockholm! - men för medborgarna viktig information stoppar de och/eller vinklar till oigenkännlighet."
Men se det föll inte litteraturkritikern Christer Enander på läppen. Han såg sitt "demokratiska imperium" hotat och contrade med:
"När tidningsledningarna nu obekymrat och oreflekterat skoningslöst skär i kultursidornas budget så är det verkligen, som Stefan Jonsson uttryckte, ett hot mot demokratin."
http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/24/crister-enander-kultur

Pennans kommentar:
Enanders uttalandet beskriver inte verkligheten. Den beskriver istället våndan av att vara ekonomiskt ansvarig för en produktion som genererar redaktörer med löner upp till 150000:-/mån + pensionavsättning.

Kultur är allt som man kan odla, den största är gräset. Att då nämna demokrati i sammanhanget och förbise gräsrötternas livsyttringar, skapar endast en sotdöds-smittad verksamhet. Först medicin mot arrogans sedan ut i solen och den verkliga verkligheten. Därpå kanske kultureliten kan gödsla för populasen utan skyddshandskar och gasmask så länge presstödet räcker åt komposten.

söndag 21 mars 2010

Konservatism skolans och politikens framtid

                                                                           
Det är dags att uppdatera och omvärdera "konservatism" i synnerhet inom skolpolitiken och i allmänhet inom parlamentsarbetet. Konservatism bygger på naturliga lagar, där samhälle och människa utvecklas på ett harmoniskt vis. Dess grundpelare kultur, traditioner och sedvänjer är obefintligt då det i dag "pladdras" i riksdagens pulpeter, inte ens högerfalangen tror på problemlösningar byggda på erfarenhet.