FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

torsdag 4 mars 2010

När fru Rut slog på Roten

Mona och pigan Nu vore det väl FN om inte någon socialdemokratisk nationalekonom passade på att lätta på trycket. Är det bara  jag och Greklands sopiga regering som insett att det där med kommunal verksamhet inte är så lönsam som Mona påstår. Hon använder kommunal verksamhet som ett bättre alternativ till  hushållsnära tjänster. RUT- och ROT-avdrag har enbart uppstått pga av för höga skatter. Det finns inget incitament (what-so-ever") att blanda in svarta pengar, bättre utfört jobb och säkra arbetsplatser, när man diskuterar avdragens vara eller inte vara.


Skatterna är för höga. Hur många svenskar vet vad arbetsgivaravgiften består av och dess tillkomst. Dess sjösättning blev till genom Saltsjöbads-avtalet 1938. Denna underbara skapelse som fråntog löntagarna delar av inarbetat lön och som spaltades upp som ett förtäckt lån av staten.

 Avtalspension, avtalsförsäkringar var nämligen inget som individen själv skulle kunna förvalta och administrera. Man ville inte att ex en fyrtiotalist som arbetat ifrån adertons-åldern till 65 år, skulle fått pensionsdelen placerade i statsbärande papper och då öronmärkta för individen. 18% av lönen under ett arbetsliv hade nämligen renderat en LO-ansluten med full ATP och gamla pensionssystemet c.a 10 milj.

Uppgörelsen gynnar inte bara staten utan ger företagaren ideligen anledning att påpeka för löntagaren vilka otroliga kostnader han har då löneförhöjning kommer på tal. Alltså du betalar inte bara jordens högsta skatt du lånar ut dina pengar till jordens sämsta förvaltare.  Har själv talat med ansvarig politisk talesman och han påpekade att detta var en solidarisk handling. Solidaritet, hänsyn, beaktande, åtanke - har inte tid eller lust längre, jag måste städa. Apropå rubriken så blev den missvisande. Det är ju så att vissa människor ger andra energi och vice versa. Jag hade tänkt skriva lite om Mona och alla andra kapp- och städan-vändare, men eftersom hon är en vice versa så måste jag ladda om först.