FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

fredag 28 oktober 2011

Miljöpartiet borde ha
spelat ut sin roll när
migration tycks viktigast

"MP bör befrias ifrån strålkastarljusen. Dagens konsumtionsvaror kommer per automatik och utan dyra pekpinnar, ersättas med nytt teknologiskt tänk som bygger på återvinning. Industrin och forskningen klarar sig utan MP:s stickspår."

I splendid isolation långt ifrån sunt fungerande marknadsekonomier har Miljöpartiet cyklat länge nog i parlamentariska korridorer och TV-redaktioners myshörnor. Där har de okritiskt fått missionera domedagsprofetior och samtidigt försökt föra oss tillbaks till medeltiden, helt ovetandes om dåtida civilisationers inverkan på sin samtida miljö.

Medeltidens ekonomiska tillväxt stannade då ekologin kollapsade. Först försvann träden och sedan jorden och till slut hela civilisationer. Att vi idag ändå har miljöpartister och "gröna vänner" som försöker backa utvecklingen tillbaka till gamla kollapser, beror på de "intelligenta" varelser som utvecklat vår jord, samt indirekt också bidragit till en extrem överbefolkning. Detta resultat är ett gigantiskt problem i jämförelse med MP:s koldioxidhot.

Det finns en studie utförd av en amerikansk ingenjör dr Paul MacCready, där han försökt beräkna jordens gemensamma vikt av biomassan nu och då människan för 12 000 år sedan övergick från att vara jägare till att bli jordbrukare. Den fysiskt mänskliga närvaron utgjorde då 0,2 %inkluderat husdjur och sällskapsdjur. 2006 utgjorde den mänskliga gruppen 98 %, och därmed lämnas i dagsläget bara 2 % över till våra vilda vänner.

Lyckligtvis finns det i dag forskare som anser att förutsägelserna för den demografiska explosionen är det enda basala redskapet för att rädda jorden, dess djur och den mänskliga utvecklingen. Ibland dessa finns Diane Francis, kanadensisk författare och ekonomijournalist. Följande påstående gör hon med stöd av Wiens demografiska institut:


"Om varje kvinna endast födde ett barn från och med nu, skulle jordens folkmängd sjunka från dagens 6,5 miljarder till 5,5 miljarder fram till 2050. År 2075 skulle det endast finnas 3,43 miljarder människor på jorden. Detta skulle omedelbart ha positiva effekter på världens skogar, övriga djur, världshaven, atmosfärens kvalitet och levnadsstandarden. Att inte göra någonting alls skulle däremot leda till den ohållbara folkmängden nio miljarder år 2050."

Olyckligtvis finns det idag inte många starka världsledare som vill stabilisera jordens folkmängd. Varför? Man kan cyniskt fundera på om det kanske är så att ju fler katastrofer likt den senaste i Pakistan och den ökade dödligheten i Afrika skall lösa problemen åt de ansvariga?

Näppeligen. Rädslan för de religiöst fundamentalistiska ledarna är istället en av anledningarna till att det är lättare att angripa bilarna än de som vill erövra världen med en annan egensinnig vision som är i behov av ett doktrint humankapital. Man väntar istället på att borrkärnors resultat ifrån Grönlandsisen skall få IPCC att utropa "Heureka!"

Fenomenet överuttag-och-kollaps är välkänt bland riktiga ekologer men tydligen inte tillräckligt vetenskapliga för att få "de gröna" att kalibrera kompasserna. Innan slagträet "jordens uppvärmning" hann MP ensamt lägga beslag på lösningar av allehanda slag för miljöförbättringar. Dessa politiska beslut med uteslutande betydliga kostnader för den enskilde har hitintills varit marginella i sin påverkan.

Miljöpartiet bör befrias ifrån  allt strålkastarljus. Tiden, vetenskapen samt marknadskrafterna kommer att lösa frågor om hur vi andra skall befrias ifrån slit och slängekonomin. Dagens konsumtionsvaror kommer per automatik och utan dyra pekpinnar, ersättas med nytt teknologiskt tänk som bygger på återvinning. Industrin och forskningen klarar sig utan MP:s bromsspår.

Det behövs inga miljöpolitiker längre, för att industrier skall utvecklas i rätt riktning. Däremot finns det behov av politiker som kan begränsa den ekologiska efterfrågan då den redan överskreds i förhållande till avkastningen redan 1980.

– Vi kan välja ett globalt, demokratiskt ledarskap, där FN spelar en nyckelroll, eller så kan vi välja att låta USA bestämma över oss andra, eller så väljer vi det tredje alternativet att vi tar risken att en total anarki uppstår.

Men det har varit lättare för MP att bli exponerade i pressen med sin karisma och sina visioner, än för andra som dagligen tragglar med politiska uppdrag likt sjukvårdsreformer eller förbättrad integrationspolitik. Just strålkastartillståndet är ingen tillfällighet, det finns sju gånger fler miljösympatisörer ibland journalisterna, än ibland den övriga befolkningen.

En bidragande orsak till genomslaget för politiska felprioriteringar är därför den svenska pressen. Man har valt att fokusera på karismatiska politiker med populistiska värderingar utan mätbar påverkan vare sig då det gäller miljön eller den ekonomiska utvecklingen.

Kritisk granskning av Miljöpartiet förekommer så gott som aldrig. Detta borde inte vara en grannlaga uppgift då partiet åberopar förenklade lösningar, men med en komplicerad ohållbar ideologi. Efter att en kommission nyligen granskat IPCC och dess verksamhet, borde svenska miljöjournalister passa på att göra min jävighetstes felaktig.

Det är inte heller värdigt svensk demokrati att låta enfrågepartier bromsa Sveriges utveckling. Svensk framtid kräver gemensamt globalt miljöpolitiskt tänkande med en värdegrund som bygger på de folkvaldas ansvar för miljön och medborgarna, utan att för den skull frånta medborgarens eget ansvar, via diktat.

Hur skall vi i Sverige då bidra med lösningar till denna tickande bomb? Ja, för att travestera en känd film - "Släpp fångarna loss"! MP bör assimileras med Naturskyddsförenigen som är fristående och sponsras av enbart troende. Denna vinst skulle omedelbums vara en grundplåt till värdiga livsrättsupphållande system för de grupper som kommer att bli drabbade av barnbegränsningar.

Ingen svensk bör inbilla sig att nästkommande globala klimat- och miljökonferenser kommer att lösa jordens problem utan att ha barnbegränsningen som huvudagenda.

Slutligen, undertecknad odlade ekologiska tomater långt före MP och är övertygad om att Sveriges politiska klimat hade varit trovärdigare, den svenska energiförsörjningen hade utvecklats betydligt snabbare, och blivit säkrare och effektivare utan Miljöpartiet.

Då den svenska ekonomin snabbt kan kylas av, måste den kunna justeras utan MP:s regresspolitik. De gröna kommer förmodligen inte att bli för nedslagna. MP hade förmodligen aldrig tänkt att deras politiska sejour skulle bli särskilt långvarig. De överskattade sina motståndare.

Jag har tidigare skrivit en artikel i ämnet i Sourze: "Sveriges Enron - Ingen har ännu fått stå till svars".

Faktaredovisningar som inte är källhänvisade i ovanstående artikeln är delvis hämtade ur Framtidsverkets mycket läsvärda: På tröskeln till en ny värld.

Inga kommentarer: