FÖR DE UTAN IDEOLOGISKT TUBSEENDE - KANSKE EN FOKUSERING PÅ NAIV REALISM

lördag 23 januari 2010

Helt om Marsch!

Nu är det 2010. Avslutningsprogrammet för svensk kärnkraft skulle ha trätt i kraft. Det blev inte så, då är det äntligen dags att få Sverige i takt.
   För att koordinera ledet måste klimathots-beivrarna och dess medlöpare i Riksdagshuset dra i nödbromsen. De borde inse att ju tidigare de byter inriktning, desto mer finns att vinna för alla parter. I debatten förekommer allt ifrån proffessorer till proffstyckare. Diagram, klimatmodeller, temperaturkurvor, tidshorisonter virvlar förbi i debatten. Dessa resultat har inte forskats fram för att rädda jorden mot översvämningar och torka. Debatten har istället fått en synnerligen unken atmosfär, då det i riksdagen inte motioneras om trovärdigheten i IPCC:s modell. Det luktar hjärntvättmedel i riksdagen.
Öppna fönstren och släpp in en ny målinriktning. Fr o m nu gäller bara en blocköverskridande lösning, en som säkerställer ekonomisk hållbar energiförsörjning för framtiden. Vindkraft, förnybar energi kommer inte kunna konkurrera med kärnkraften och fushionstekniken i framtiden. De flesta vindkraftverken har stått stilla pga kylan. Att staten subventionerar alla jippon istället för att småskaligt utvärdera alternativen är allvarligt. Vår industri kommer att gå kräftgång om inget görs. Då tidigare ansvariga för vår ekonomi och energiförsörjning inte får stå till svars för ekonomiskt katastrofala resultat, så borde akademiker och forskare försöka nå ett konsensus med uppdragsgivarna. I det här fallet skattebetalarna. Eller... tror alla forskare att jorden skall gå under?

20 kärnkraftverk
1972 framlade Centrala driftledningen CDL att Sverige skulle behöva c:a 20 kärnkraftverk till 1990. Under 17 år (70-87) sysselsattes 8 energiministrar med energipropositioner som idag kan ses som enbart förströelse. Någon stabil lösning för Sveriges energiproduktion har inte kunnat uppnås under de efterkomande åren heller. På senare tid har regeringarna rekommenderat allt ifrån pizzabagare till storindustrin, att förlägga verksamheten på den tid då elen är billigast. Det här är inte ansvarsfullt. Vi kanske har något högre el-konsumtion än andra länder, det måste vi ha för att kompensera världens dyraste humankapital.

Alla ni som hoppas på ett eget ”lilla Ringhals”, med en elbil parkerad vid kontakten. Någon ekonomisk vinning för individen kommer aldrig uppstå. Skatt finns redan för egenproducerad el. Någon förändring i klimatet oavsett om kraftverket drivs med lögner eller grön el kommer heller inte infinna sig. De nu stigande el-priserna är till för att kompensera vindkraftens ineffektivitet. På Birgitta Dahls tid var det för att kompensera nedmonteringen av kärnkraften. Då brist på el uppstod pga neddragningarna fick vi elransonering. De hörsamma medborgare som drog ner på förbrukningen, blev ”kompenserade” med höjning av fasta avgifter så staten fick sitt.

Birgitta Dahl
Energiminister Dahl var också ordförande i svenska kommitén för Vietnam, (från 1975 känd som Svenska kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja). Hennes insikter om hur det fungerade under Pol Pot-regimen var på samma nivå som hennes kunnande om landets energiförsörjning. Enligt mig så skulle hon ha suttit i fängelse för statsfientlig verksamhet. Olof Palme såg till så hon slapp, genom att införa full immunitet för våra folkvalda. Det sitter idag flera av våra ministrar som har ansvar för Sveriges framtid, men har likt B Dahl en dold agenda med missriktade U-lands-ambitioner som är direkt kontraproduktiva. Det är val i år och ibland oppositionens kandidater finns ingen hjälp att få. Vi slipper i åtminstone se Göran Persson propagera för ”det gröna folkhemmet”.

Sabotaget av CDL:s tänkta kärnkraftprogram har kostat Sverige miljard-tals kronor. Vi svenskar kommer aldrig få se en svensk riksdagsman eller kvinna stå i talarstolen och be svenska folket om ursäkt. Dessa folkvalda verkar vaccinerade mot fakta och pläderar hellre om utsläppsrätternas lovsång.

Nordiska Rådet
I ett industriland som Sverige behöver vi inte stoppa älvar och bygga ut vattenkraften. Vi behöver en regering som istället stoppar floden av bortkastade skattekronor. Psykologiskt skulle det också vara skönt att i framtiden slippa vindkraftsteknik ifrån Danmark och deras skitiga kolel. Hänsyn till våra nordiska grannar bör inte längre vara prio ett. Vi har under tiden Nordiska Rådet agerade delat med oss av vårt tekniska och industriella försprång, med resultatet - vi är på väg att bli en skandinavisk C-nation. Det finns tydligen några kunskaper kvar som övriga norden är intresserade av, eftersom vi fortfarande är med och betalar för ministerrådet i Köpenhamn. Jag vill inte att mina efterkommande ska bo i ett modernt industriland som inte klarar egen energi-försörjning.

Konklusionen i mitt tänk är följande: Då vi nu har ett kraftigt behov av värme och energi bör befintliga reurser utvecklas och säkerställas NU. Av vinsterna kan man generera mindre kluster för alternativa framtida lösningar och inte hänga upp energiförsörjningen på propellerenergi och obefintlig förnybar energi. Att som nu generera elbrister för egen vinning borde lagföras.

Inga kommentarer: